Rytterprofiler

 

Natalie Hering

Natalie er ansat som ungheste rytter. Natalie har en solid grunduddannelse og er trods sin unge alder, en erfaren rytter med både national og international succes.

Natalie har redet siden hun var helt lille, og har konkurreret internationalt siden ponytiden. Natalie har startet internationalt i meget af Europa og var både som pony og junior en del af den danske bruttotrup. Hun har høstet medajler til det tyske trakehner championat, Nordisk Mesterskab både for hold og individuelt flere gange, Ecco Cups, DM mm.

Natalie har haft et tæt samarbejde med Anne Troensegaard siden sine teenageår og uddannelse, træning og venskab har gået hånd i hånd.

Natalie har de sidste 12 år beskæftiget sig med tilridning og håndtering af de unge ponyer og heste. Kendetegnet ved Natalie er hendes overordnede ro og forståelse for hestens adfærd. Hun er meget engageret i sit arbejde med de unge heste og udviser stor forståelse for hestens grænser og formåen. Natalies arbejdsomme og tillidsfulde tilgang til hestene og opgaven, gør at vi mener hun er den helt rette til opgaven hos os.

Anne Troensegaard

Anne er ansat som General maneger og har ansvaret for alle Kildegaardens heste mht. træning, uddannelse, ryttere, køb og salg.

Anne har mange års erfaring i hesteverdenen og har redet siden hun var 4 år gammel. Allerede som ponyrytter deltog hun ved de store mesterskaber og blev bl.a. Nordisk Mester og fik sølv til EM. Siden hen er det blev til deltagelse ved et utal af mesterskaber, hvor bl.a. VM i Kentucky i 2010 med Seduc er et af Annes sportsligehøjdepunkter, ligesom hendes sølvmedalje til DM med samme hest. De var også i bruttotruppen frem mod OL 2000 og 2012. Et andet af de helt store højdepunkter var Bronzemedaljen til UVM med Kipling i 2017, ligesom hendes UVM deltagelser med både Litvinenko Sjælstofte (1x), Delizia (1x) og Kipling (2x).

Gennem årene har Anne bevist sine evner i uddannelsen af helt unge hest og frem til Grand Prix. Ved UVM i 2017 fremhævede dommerne Annes korrekte uddannelse af hesten, som går for lette hjælpere og i korrekt form og holdning. Kipling er nu Grand Prix klar, en del af bruttotruppen og har deltaget ved NM. Hun har deltaget med mere end 20 forskellige heste i ungheste championater og stort set med finalepladser med dem alle. Hun har vundet DRF’s unghestechampionater og fået adskillelige placeringer, ligesom i DV’s ungheste championat, hvor det sidste gang blev til 2 x 10 af testrytter Patrik Kittel.

I 2009 valgte Anne af satse alt på ridningen og gå all in, hvor hun sagde sit job op som sygeplejerske. Hun har mange års erfaring med at undervise, og har haft specielt mange pony, junior, young og U25 ryttere, der har villet arbejde målrettet med deres sport. Anne går med disse elever ind i mere end bare de ridemæssige færdigheder, men arbejder helhedsorienteret med hele set-uppet og mangementet omkring den enkelte rytter og hest. Resultaterne af dette samarbejde og samspil taler også for sig selv. Hun har haft utallige elever i bruttotrupperne for både P/J/YR/U25, og ligeså mange elever med deltagelse til DM, NM og EM, hvor det også er blevet til medaljer. Annes holdning er at man med gejst og ihærdighed kommer langt.

Anne er derfor med både sine enestående evner til at uddanne heste på alle niveauer og evner til at undervise og vejlede talentfulde ekvipager, den helt rette til jobbet hos os.

Talentryttere

Victoria og Isabell Toft Waksvik er udvalgt som talentrytter i vores talentudviklingsprogram, og får stillet hestemateriale til rådighed.

Michael Buchardt fortæller:  Valget på de 2 ryttere er faldet efter at jeg har lært dem at kende som opstaldere og har observeret dem på deres egne heste. Jeg synes de har det rette engagement og den rigtige tilgang til hestene og sporten, samtidig med at de er talentfulde og har en særlig føling med hestene. De arbejder hårdt i både skolen og med jobs ved siden af, og har ikke bare fået tingene foræret. Jeg glædes ved deres smittende gode humør og deres engagement i alt hvad de foretager sig, hvilket ikke gjorde valget svært at træffe. Det var på baggrund af dem, at ideen til talentudviklingsprogrammet opstod.

Victoria Toft Waksvik

Victoria er 16 år gammel og har redet i mange år. Tidligere red hun sin kat. 2 pony Rawa’s Anubis og har siden 2018 redet familiens kat. 1 pony SL Cuba.

Sidste år vandt Victoria sølv til DM og blev i 2021 udtaget til bruttotruppen for pony. Victoria og Cuba har i 2021 startet deres allerførste internationale stævne sammen, hvor det blev til 2 placeringer. Nationalt har de et hav af placeringer.

Victoria har efterhånden stor stævneerfaring på pony og var klar til at påbegynde sin juniorkarriere, selvom hun har i år med som ponyrytter. I den forbindelse har hun fået stillet vores stamhoppe Atterupgaards Mifune til rådighed, da Victoria formår at tackle denne sensitive hoppe på den helt rigtige måde. De er allerede særdeles succesfulde, trods deres korte bekendtskab. Allerede inden deres første stævnestart fik landstræneren øje på dem, og inviterede dem med til landsholdssamling. Her beviste Victoria at hun og Mifune er det perfekte match, da de red sig helt i toppen blandt sammen med de allerbedste juniorer i Danmark. Det betød også at de efterfølgende blev udtaget til bruttotruppen, var reserve til NM og har været ude og starte deres første internationale stævne, og endda med placering.

Victoria fortæller: Det at blive udvalgt til Kildegaardens talentprogram er en fantastisk mulighed for mig som rytter. Grundet talentprogrammet får jeg nu en helt særlig mulighed for at kunne udvikle mig og dygtiggøre mig i samarbejde med et professionelt team, som jeg ellers ikke ville have haft. Jeg er meget taknemmelig over at få stillet hoppen Atterupgaards Mifune til rådighed, som er en helt fantastisk hest, med stor kapacitet og en helt særlig personlighed. Jeg glæder mig til at se hvad fremtiden og sparringen med det dygtige team bringer, som jeg er meget stolt over at være blevet en del af.

 

 

 

 

Isabell Toft Waksvik

Isabell er 19 år gammel og er lige blevet færdig som student. Hun har redet i mange år og havde stor succes med familiens kat. 1 pony SL Cuba. Sammen opnåede de mange nationale og internationale sejre og placeringer. Allerede ved deres første internationale stævner opnåede de placering som nr. 5 og ved det efterfølgende blev de nr. 2 i küren. Med Cuba har Isabell fået hold guld til NM og en individuel sølvmedalje. Af nationale sejre kan nævnes adskillelige, som bl.a.  DM for hold, vinder af Ecco Cup kvalifikation og sejre ved rosenparaden.

Isabell fik ved sin afslutning af ponytiden tildelt Ditte Mikkelsens kammeratskabspokalen, indstillet af sine rytterkammerater. Baggrunden for tildelingen definerer fortsat Isabells væsen, da hun er meget opmærksom på sine medmennesker, har humor og er utrolig hjælpsom.

Isabell fik en juniorhest, som hun desværre ikke nåede at have glæde af mere end et lille års tid. Her blev det alligevel til flere placeringer til både c- og b-stævner. Rollo blev skadet og Isabell kæmpede resten af sin juniortid og starten af youngrider i håbet om at få ham tilbage til sporten, men det lykkedes desværre ikke og Isabell stod uden hest, et hårdt slag for en dedikeret talent- og succesfuld rytter.

Isabell har derfor fået stillet Baunehøjens Ali Baba til rådighed, hvilket er et helt nyt samarbejde, som vi er sikre på nok skal bringe hende tilbage på sporet i sin sport.

Isabell fortæller: Jeg er virkelig taknemmelig for at være udvalgt til at være en del af Michael Buchardts talentprogram. Michael er ejer og stifter af B&B Horse, som har været så gavmild at stille en hest til rådighed for mig. Hesten Baunehøjens Ali Baba er indkøbt hos Helgstrand Dressage og skal være min makker fremadrettet. Ali Baba og jeg er det perfekte match og jeg er så glad for at ride på sådan en skøn hest. Jeg er så glad for at ride for Michael og alle de ting han har gjort for mig i forhold til udviklingen af min sport. Da jeg mistede min junior hest troede jeg ikke at jeg kunne fortsætte med at ride da ridning er en økonomisk tung sport. Kort efter tabet tilbød Michael at jeg kunne ride en af hans ungheste og vores samarbejde har derfra udviklet sig til at han har taget mig med ind i hans talentudviklingsprogram. Jeg har redet flere af Michaels heste, men Ali Baba er helt klart min yndlings!

bbhorse kildegården

Trine Bluhme
Manager og rytter

KOntakt b&b Horse

Hvis du vil vide mere om ridning og opstaldning hos B&B Horse på Kildegården, så tag kontakt til Trine Bluhme.