Stutteri hos B&B Horse

Stutteriet her på Kildegaarden er ejet af Michael Buchardt Pedersen og drives i det daglige i samarbejde med vores staldchef/rytter  Emma Larsen og Isabell Waksvik 

Stutteriet har 24 bokse, én stor løsdriftsstald samt shelters opført i træ, på de omkringliggende folde. I sommerhalvåret går føl, plage og ungheste på døgnfold, hvor de kan boltre sig frit på de store græsfolde i det naturskønne og bakkede terræn.

Alle vores heste er dagligt i hænder, så vi opnår den bedst mulige tillid og tryghed mellem hest og menneske. Den daglige omgang med vores heste er derfor baseret på gensidig respekt, tillid, tålmodighed og ikke mindst kærlighed.

Føllene trækkes i en tidlig alder til- og fra fold, strigles, nusses og fravænnes først, når de er omkring 1 år. Derefter kommer de ud i mindre flokke, hvor de har mulighed for at udvikle sig socialt. De fleste af vores nyankomne føl stilles til følskue, men afhænger af den enkeltes udviklingsgrad. Vores hingsteplage vurderes løbende med henblik på en eventuel fremstilling til forbesigtigelse, men dette afhænger ligeledes af den enkelte hingsts kvalitet og udvikling.

Vores hoppeplage stilles til hoppekåring som henholdsvis 2 års med det mål at opnå gode kåringsresultater. Dernæst tilrides hopperne og stilles som 3 års til sadelkåring i håbet om at opnå RDH status til evt. fremtidig avl eller som ridehest med præstationsblod i årerne.

Idégrundlaget på Kildegaarden er at avle dressurheste med præstationsblod i årerne, hvorigennem kvalitet, fremtidigt potentiale, adfærd og ridelighed sikres bedst muligt. Dette gør vi bl.a. ved at benytte hopper, der selv præsterer – eller har præsteret på konkurrenceplan. 

Vi opdrætter og tilrider selv vore ungheste på stedet, hvilket Isabell står for.

KOntakt b&b Horse

Hvis du vil vide mere om stutteriet hos B&B Horse på Kildegården, kan Michale Buchardt kontaktes.